Love life. Love fashion. Love art. Love traveling. Love taste.

Моите 7 принципа за щастие

Моите 7 принципа за щастие

Срещам се с много хора (поради естеството на работата ми и начина ми на живот) и за съжаление голяма част от тях не се чувстват щастливи. Забелязвам, че това е така защото подхождат негативно или ограничено в определени ситуации. Аз също не правех изключение преди, но сега действам на малко по-различен начин и смятам, че това ме прави много по-щастлив човек.

Бих искала да споделя моите принципи (не бих ги нарекла правила, защото не обичам ограниченията) за по-щастлив живот. Знам, че има много статии на тази тема, но това, което ще прочетете по-долу са нещата, които съм научила от собствения си опит и преживявания. Има още хиляди към които се опитвам да се придържам или които избягвам, но смятам, че статията ще стане твърде дълга и дори отегчителна 🙂

Така че ето ги моите 7 принципа за щастие:

1. Не живейте в миналото

the past

Когато нещо приключи в живота ви (работа, връзка, приятелство и т.н.), никога не си задавайте въпроса „Какво щеше са стане ако…?“. Това е най-бързият начин да изпаднете в депресия, защото нито един момент от миналото не може да бъде върнат и променен. Всички знаем, че след всеки край идва ново начало, така че не гледайте назад, за да не пропуснете по-добри възможности.

2. Не се ядосвайте, търсете решение

solution

Когато се случи нещо неприятно, не трябва да се ядосвате и да се тръшкате, това няма да реши проблема. По-добре е да помислите какво е най-доброто решение и да действате. Такова винаги има.

3. Научете се да казвате твърдо НЕ

say no

Никога не правете нещо, което не искате. Каквито и да са обсоятелствата, който и да ви е помолил, не правете този компромис със себе си.

4. Бъдете справедливи в отношението си към хората

nice people

Тук не мога да се съглася с това, че винаги трябва да се държим добре към всички. На всеки се е случвало да съжалява за добротата си. Затова се научих да подхождам с добро, но да не оставям хората да се възползват от това. Така че бъдете справедливи, отнасяйте се с хората, както заслужават, като все пак не забравяйте, че изпускайки нервите си, вредите най-много на себе си. Използвайте дипломация спрямо „дразнителите“.

5. Опитвайте нови неща

new things

Смело пробвайте различни храни, посещавайте нови места, общувайте с различни хора, изпитвайте различни усещания, използвайте всяка възможност! Никога не може да знаете какво ще ви хареса, ако не опитате. В новото се крие тръпката.

6. Възнаграждавайте се

reward yourself

Когато сте вложили усилия в някакво начинание или сте постигнали успех, не забравяйте да се похвалите или да си подарите нещо. Все пак всеки знае за себе си какво би го зарадвало, защо да не си го осигури. Аз лично го правя редовно 🙂

7. Помогнете, когато можете

help

Всеки има тежки моменти, в които има нужда от някакъв вид помощ – независимо дали е съвет, мнение или да бъде изслушан. Ако имате възможност направете го. Понякога нещо съвсем дребно, може да означава страшно много за някого.

Ако всичко това не помогне, пуснете си любимата песен и се усмихнете. Все пак веднъж живеем и е по-добре да сме щастливи.

Be happy!

Хохо

Еми Стоянова

Comments

commentsВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Моля изчакайте

Абонирай се сега!

Лесно е, въведи името и e-mail адреса си и ще получаваш веднага всяка наша нова статия :)