Love life. Love fashion. Love art. Love traveling. Love taste.

Изкуството да разпознаеш един PUA. (Part 2)

Изкуството да разпознаеш един PUA. (Part 2)

Миналата седмица публикувах първата статия от поредица за пикъп артистите с цел да разоблича (или поне насоча внимание към) триковете приложени от тези „професионални свалячи“, за да вкарат жени в леглого си.

Както очаквах, статията предизвика някои остри реакции от страна на мъжката аудитория, но (за моя изненада) не толкова в защита на самите PUA’s, колкото с призив за съвет как да постъпят по-срамежливите момчета в случай, че нямат друг избор освен да следват техните препоръки.

В такива случай бих отговорила, че някои от описаните тактики със сигурност биха помогнали на момчета с добри намерения да се поотракат до там, че да им стане малко по-лесно да заговарят жени. Няма лошо. Но тук ключовата фраза е „добри намерения“ и именно там е проблемът. Книги като The Game & The Lay Guide са публикувани с една единствена цел: да научат мъжете как да манипулират, а това не е ок.

Моята идея е, чрез тази рубрика, да поотворя малко очите на женската аудитория- тези трикове съществуват и е много възможно да са били приложени на всяка една от тях по някое време, без нейно знание (и желание).

И така…продължаваме напред 🙂

  1. The Wingman

Според авторите Клинк и Щраус, ролята на „крилото“ в мъжката комбина е да: 1) локализира 2) да се ‚внедри‘ и 3) да ‚разчупи леда‘, при група момичета, така че  да разчисти пътя на приятеля си към конкретна мишена из между тях. Но- предупреждават те- ако мишената вземе, че си хареса крилото по погрешка, следва правилото „every man for himself”- тоест, алиансът се разпада и сам войнът е войн…затова, съветват авторите, избирайте крилата внимателно! Ако са по-привлекателни, по-умни, или видимо по-богати от Вас (пази Боже), има голям шанс да се окажете сам и разочарован в края на вечерта, докато крилото излезе победител.

  1. How to Approach

Когато става въпрос за заговаряне на мишената за пръв път, авторите съветват да използвате предизвикателната фраза: „имам въпрос към теб- чудя се, дали си човек, който си заслужава да опозная по-добре?“. Ако тя отговори с „да“, попитайте я „защо“? Целта тук е да преместите фокусът върху това какво ТЯ би могла да предложи на ВАС- или така наречения „power-play”. Тонът ви трябва да е напълно равнодушен- все едно й казвате, че са й развързани връзките на обувките, докато (наум) си повтаряте: „аз съм най-хубавото нещо, което ще се случи на това момиче днес“. Ако случайно момичето ви отговори с „не“, просто си тръгнете- очевидно е ‚надута кифла‘ и не си заслужава.

  1. At a Party

Когато сте на купон, стъпките са следните: 1) Отивате да си вземете питие или храна. Използвате това време да огледате стаята. Момичето, което ви изглежда най-самотно (просто е застанала сама или изглежда все едно се е загубила) е вашата мишена за вечерта. 2) Използвате правилото на „3-те секунди“- тръгвате към нея, тя си мисли, че ще се спрете и ще я заговорите, но вие само ще се усмихнете, казвайки „здравей“, след, което ще я подминете (в рамките на 3 секунди). Тя ще се зачуди защо не сте се спрели, но вероятно бързо ще ви забрави. След 20-на минути, ще я подминете отново с небрежно „здрасти“. След третия поздрав ще остане толкова заинтригувана, че САМА ще дойде да ви заговори. Ако ви пита, дали случайно не се познавате от някъде- бинго! Вече провеждате разговор.

  1. You’re talking, now what?

Според авторите, всички момичета искат да бъдат „разбрани“. Затова, по време на разговора, я изслушвайте много внимателно и винаги се съгласявайте с всичко, на всяка цена!!! Действайте предпазливо- плоски кимвания с „да“ и „аха“ не са достатъчни. Умело перифразирайте части от това, което е казала, представяйки го за ВАША оригинална мисъл…като фино „ехо“ на нейната тирада. Преди да се усети, ще ви вижда като сродна душа, достойна за нейните постели (колко романтично, въздиш..)!

Следва продължение…

Петя Лакова

Comments

commentsВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Моля изчакайте

Абонирай се сега!

Лесно е, въведи името и e-mail адреса си и ще получаваш веднага всяка наша нова статия :)