Love life. Love fashion. Love art. Love traveling. Love taste.

Yala National Park- На гости при животните :)

Yala National Park- На гости при животните :)

По средата на приключението ни в Шри Ланка се отбихме на едно наистина впечатляващо място – Yala National Park. Думата „приключение“ оприличава не само целия ни престой на свещения остров, ‘Sacred Island’, (Шри Ланка означава именно това), но и специално тази част от пътешествието, в която грабнахме (не буквално) джиповете и потеглихме на сафари из най-известния им резерват.

Попаднахме на Yala в Trip Advisor, комично посрещнати от гръмко ревю с безумното послание: „най-впечатляващото място в Африка“ 😀 Отвъд обърквацията с континентите, обаче, ревюто не подведе. Мястото остави доста колоритно петно в съзнанието ни 🙂

Планът бе за две нощувки и целодневно сафари с джипове. Предупредиха ни за ранното ставане (5:00 сутринта) заради животните, които се криели от жегата през деня (кой да ги вини, горките, нямат климатик).

Според описанието на сайта, ни очакваше един истински „glamping experience“ (glamourous camping) с огромни палатки, кралски легла, сатенени чаршафи и кокосови душове…познайте накъде бия. Оказа се леко изопачаване на истината. Да не кажа пълен fake news 🙂

Нас, градските момичета (както ни наричаше мъжката част от компанията) на първо място ни вълнуваше безопасността. Все пак се озовахме на средата на дивата ‘жунгла’, обитавана от леопарди, кобри и други доброжелателчета, от които трябваше да ни пази „много сигурна електрическа ограда“. Оказа се едно мижаво ‘телче’ и стигаше до коленете ми (подигравка с леопардите, ако питате мен).

Надеждата ни умря последна в кучетата „пазачи“, които ‘храбро’ хукнаха с 300 в обратната посока при наличието на първия притеснителен шум от храстите до палатката. Нямаше значение- бяха с размерите на дакел. Добре, че се спасиха да не ги мислим.

Въпреки романтичната вечеря на огън, пламтящ сред кокосови въглени, която ни спретнаха местните, мисълта, че си лягаме в средата на нищото не ни даде мир и не мигнахме цяла нощ. Както се изрази позитивно-мислещата в групата, Вени, ако някой беше изчезнал поне щяхме да освободим място за двойки в палатките 🙂

На сутринта (в пълен състав:)) ни посрещна наш приятел, Боби, с призрачна физиономия и дупка с размера на юмрук в раницата си. Оказа се, че двуметров плъх го посетил през нощта и нагло му се ухилил (хиперболизирам ест.), когато Боби го замерил с маратонка. Беше ни достатъчно да откажем втора нощувка в кемпа.

За сметка на това джип сафарито се оказа невероятно, а животните прекрасни 🙂 Ето малко снимки (с благодарности на Мартин Ковачев):

-Петя Лакова

Comments

commentsВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Моля изчакайте

Абонирай се сега!

Лесно е, въведи името и e-mail адреса си и ще получаваш веднага всяка наша нова статия :)