Love life. Love fashion. Love art. Love traveling. Love taste.

За няколко дни във Виена

За няколко дни във Виена

Виена е много красив град, с впечатляваща архитектура и много вкусна храна. Хубавото е, че не е много голям и съответно няколко дни са достатъчни, за да разгледате всички забележителности. В тази статия ще споделя с вас впечатленията си и няколко полезни съвета. Ще започна с начините за придвижване – както можете да се досетите градският транспорт във Виена е много добре развит. Има автобуси, метро и трамваи, които са изключително редовни, така че няма да имате никакви проблеми с това да стигнете от точка А до точка Б. Препоръчвам ви да си вземете карта с неограничен брой пътувания за определен период. Например аз се сдобих с карта за 72 часа, която струваше 17, 10 евро, има карти за 24 часа и 48 часа.

Продължавам, с това какво да разгледаме:

Дворецът Белведере
Катедралата “Свети Стефан”
Имперският дворец Хофбург
Замъкът Шонбрун
Кметството

Зоологическата градина, която ще ви остави без дъх. Можете да видите от близо слончета, бели мечки, маймунки, птички и естествено пандата 🙂 Това е единствената европейска зоологическа градина в Европа, в която има панда 🙂

           

Освен това, знаем, че Виена е популярна с вкусната храна, ето какво и къде ви препоръчвам да опитате:
За закуска можете да хапнете в пекарните Felber типичния им донът, чието име на немски трябва да призная, че не запомних  Ако пък предпочитате по-стабилна закуска, то в Erich ще можете да си изберете от няколко разновидности. Това, което виждате на снимката са Benny Eggs.

Ресторантите, подходящи за обяд и вечеря, които горещо ви препоръчвам са:
Robert’s Alt Sievering (само имайте предвид, че този ресторант се намира в Grinzing, който не е централен квартал на Виена). За сметка на това обслужването е отлично, а храната много вкусна 🙂
Ако пък не ви се разхожда и искате да хапнете в центъра, вашето място е  Schnitzelwirt 52. Традиционна обстановка и отново много вкусно хапване.

Ако имате възможност посетете и Café Central, открито през 1876 година, където буржоазията са се събирали. Заведението е реставрирано, но е запазен автентичният му интериор.

 

 

Опитайте Manner – много вкусни, австрийски вафлички с лешников крем 🙂

Надявам се да съм ви била полезна 🙂

ХОХО, Еми

 

Comments

comments



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Моля изчакайте

Абонирай се сега!

Лесно е, въведи името и e-mail адреса си и ще получаваш веднага всяка наша нова статия :)